
(Grijsrot, smeul(t)) Een veel voorkomende schimmel. O.a. bij aardbeien.
Gevonden op
http://www.houtwal.be/vakjargon/_vaktaal_index.htm

(Grijsrot, smeul(t)) Een veel voorkomende schimmel. O.a. bij aardbeien.
Gevonden op
http://www.houtwal.be/vakjargon/_vaktaal_index.htm

edelrot, of grauwe schimmel. Dit tast de druiven aan en is de basis voor desertwijnen zoals we die kennen uit de Bordeaux (Sauternes), Duitsland (Beeren- en Trockenbeerenauslesen), maar ook uit Tokaji (Hongarije). (Bron: www.wikipedia.nl)
Gevonden op
http://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3

edelrot, of grauwe schimmel. Dit tast de druiven aan en is de basis voor desertwijnen zoals we die kennen uit de Bordeaux (Sauternes), Duitsland (Beeren- en Trockenbeerenauslesen), maar ook uit Tokaji (Hongarije). (Bron: www.wikipedia.nl)
Gevonden op
http://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3

Botrytis in druiventrosBotrytis cinerea is een schimmel die zich kan uiten als edelrot of als grijsrot. Enkel onder gunstige omstandigheden zal het zich uiten als edelrot. Edelrot ontstaat wanneer de ochtenden vochtig zijn (ochtendmist) en de druiven in de middag opdrogen in de zon. De Botrytis cinerea schimmel maakt de schil van de druiven poreus ...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/botrytis-cinerea/

Botrytis in druiventrosBotrytis cinerea is een schimmel die zich kan uiten als edelrot of als grijsrot. Enkel onder gunstige omstandigheden zal het zich uiten als edelrot. Edelrot ontstaat wanneer de ochtenden vochtig zijn (ochtendmist) en de druiven in de middag opdrogen in de zon. De Botrytis cinerea schimmel maakt de schil van de druiven poreus ...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/botrytis-cinerea/

Nobele rotting (Nederlands) Edelfaüle (Duits) Pourriture noble (Frans) Sporeplant of schimmel die de druiven aantast waardoor deze grijs worden, gaan rimpelen en verschrompelen. In sommige gevallen is er sprake van `grijze rotting`, waardoor de druiven zoveel te lijden hebben dat de oogst mislukt. Maar als dit fenomeen nauwlettend in de gaten word...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10507

Nobele rotting (Nederlands) Edelfaüle (Duits) Pourriture noble (Frans) Sporeplant of schimmel die de druiven aantast waardoor deze grijs worden, gaan rimpelen en verschrompelen. In sommige gevallen is er sprake van `grijze rotting`, waardoor de druiven zoveel te lijden hebben dat de oogst mislukt. Maar als dit fenomeen nauwlettend in de gaten word...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10507

ook wel: grijze of grauwe schimmel of kortweg botrytis. Heeft meestal positieve invloed op de smaak, maar kan een gevaar zijn voor de oogst, zie pourriture grise Om Botrytis op de druiven te krijgen, plukt men het fruit zeer laat, pas in oktober-november. De schimmel ontwikkelt zich bij vochtige en warme omstandigheden, zoals bij nevel in de ochten...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Een schimmelsoort die vooral bij rottend fruit voorkomt; de edelgerotte druiven die gebruikt worden bij het maken van likoreuze wijnen zijn door deze schimmel aangetast.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

Een schimmelsoort die vooral bij rottend fruit voorkomt; de edelgerotte druiven die gebruikt worden bij het maken van likoreuze wijnen zijn door deze schimmel aangetast.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

Naam van de schimmel die rotting van de druiven (pourriture grise) veroorzaakt aan het einde van de rijping, wanneer de schil van de druif zeer gevoelig is geworden voor vocht en regen. Meestal is dit rampzalig, maar in sommige klimatologische omstandigheden kan deze schimmel een concentratie in de druiven teweeg brengen die de basis vormt voor de....
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10943

Naam van de schimmel die rotting van de druiven (pourriture grise) veroorzaakt aan het einde van de rijping, wanneer de schil van de druif zeer gevoelig is geworden voor vocht en regen. Meestal is dit rampzalig, maar in sommige klimatologische omstandigheden kan deze schimmel een concentratie in de druiven teweeg brengen die de basis vormt voor de....
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10943

edele rotting, gewenst voor Sauternes (Bordeaux), Beeren- en Trockenbeerenauslesen etc.
Gevonden op
https://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3

edele rotting, gewenst voor Sauternes (Bordeaux), Beeren- en Trockenbeerenauslesen etc.
Gevonden op
https://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3

edelrot, of grauwe schimmel. Dit tast de druiven aan en is de basis voor desertwijnen zoals we die kennen uit de Bordeaux, maar ook uit Tokaji (Hongarije). (bron: www.wikipedia.nl)
Gevonden op
https://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3

edelrot, of grauwe schimmel. Dit tast de druiven aan en is de basis voor desertwijnen zoals we die kennen uit de Bordeaux, maar ook uit Tokaji (Hongarije). (bron: www.wikipedia.nl)
Gevonden op
https://www.wereldvanwijn.nl/index.php?page_id=3
Geen exacte overeenkomst gevonden.